4 inspirerende kunstdorpen in Toscane

JJorine 17 augustus 2023 07:02

Denk je aan Toscane, dan denk je aan prachtige landschappen, heerlijke wijn, heerlijk eten en... kunst. De regio staat bekend om een aantal van de mooiste en meest inspirerende kunstdorpen van Italië. We hebben vier van deze kunstdorpen op een rijtje gezet die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken.

1. Vinci

Vinci, de geboorteplaats van Leonardo da Vinci, is een must-visit voor elke kunstliefhebber. Het stadje huisvest het Museo Leonardiano, een museum dat geheel gewijd is aan de kunst en uitvindingen van de beroemde kunstenaar. Naast het museum kun je ook het geboortehuis van Leonardo en de kerk waar hij werd gedoopt bezoeken.

2. Pietrasanta

Pietrasanta, ook wel bekend als de 'Kleine Athene', is een favoriet toevluchtsoord voor kunstenaars van over de hele wereld. Het stadje is bezaaid met kunstgalerijen, beeldhouwwinkels en openluchtsculpturen. Een hoogtepunt is de Duomo, een prachtige kathedraal die bekend staat om zijn indrukwekkende beeldhouwwerk.

3. Barga

Barga is een pittoresk dorpje met een sterk Schots erfgoed. Het staat vol met kunstgalerijen en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Het dorp is ook de thuisbasis van de internationale opera, waardoor het een perfecte bestemming is voor kunst- en muziekliefhebbers.

4. Collodi

Collodi is vooral bekend als de geboorteplaats van Pinocchio. Bezoekers kunnen het Pinocchio Park bezoeken, waar de beroemde verhalen van de houten jongen tot leven komen in prachtige sculpturen en kunstwerken. Het dorp heeft ook een historische tuin, Villa Garzoni, die beschouwd wordt als een van de mooiste in Italië.

Dorp Hoogtepunten
Vinci Museo Leonardiano, geboortehuis van Leonardo
Pietrasanta Duomo, kunstgalerijen
Barga Kunstgalerijen, internationale opera
Collodi Pinocchio Park, Villa Garzoni

Deze dorpen zijn niet alleen prachtige bestemmingen op zich, maar ze bieden ook een unieke kijk op de artistieke cultuur van Toscane. Of je nu een kunstliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een unieke reisbestemming, deze dorpen zullen je niet teleurstellen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.