4 geheime strandjes van de Malediven

QQuirijn 9 december 2023 07:06

Als je aan de Malediven denkt, komen meteen beelden van prachtige witte stranden, azuurblauw water en wuivende palmbomen in gedachten. De Malediven, een eilandengroep in de Indische Oceaan, zijn de ultieme vakantiebestemming voor velen. Maar wist je dat er een aantal stranden zijn die nog niet ontdekt zijn door het grote publiek? In dit artikel delen we 4 geheime strandjes van de Malediven die je zeker niet mag missen tijdens je volgende vakantie.

1. Kuda Hura

Kuda Hura, een klein eiland in de Noord-Malé-atol, is een van de best bewaarde geheimen van de Malediven. Het is een privéstrand, wat betekent dat er slechts een beperkt aantal bezoekers per dag wordt toegelaten. Hier kun je in alle rust genieten van het prachtige strand en de kristalheldere zee. Een perfecte plek voor een romantische uitje!

2. Thundi

In het zuidelijkste puntje van de Malediven ligt Thundi, een ongerept strand dat bekend staat om zijn adembenemende zonsondergangen. Het strand is omgeven door dicht tropisch bos, waardoor het een gevoel van totale afzondering en sereniteit biedt. Thundi is ook een geweldige plek om te snorkelen, met een verscheidenheid aan kleurrijke zeedieren die in de nabije wateren leven.

3. Rihiveli

Rihiveli, gelegen in de Zuid-Malé-atol, is een ander verborgen juweel van de Malediven. Het strand is omgeven door weelderige vegetatie en biedt een adembenemend uitzicht op de oceaan. Rihiveli is vooral geliefd bij watersportliefhebbers, met uitstekende omstandigheden voor windsurfen, zeilen en kajakken.

4. Dhigurah

Dhigurah, gelegen in de Zuid-Ari-atol, is een van de langste eilanden in de Malediven en heeft een van de mooiste en minst bezochte stranden. Het heldere water en het overvloedige zeeleven maken Dhigurah tot een paradijs voor duikers en snorkelaars. Bovendien is dit eiland bekend om zijn populatie walvishaaien, dus je kunt zelfs de kans krijgen om deze majestueuze wezens te spotten tijdens je bezoek!

Strand Locatie Kenmerken
Kuda Hura Noord-Malé-atol Privéstrand, beperkt aantal bezoekers, romantisch
Thundi Zuidelijkste puntje Ongerept, prachtige zonsondergangen, snorkelen
Rihiveli Zuid-Malé-atol Watersportmogelijkheden, prachtig uitzicht, omgeven door natuur
Dhigurah Zuid-Ari-atol Lang strand, helder water, zeeleven, populatie walvishaaien

Of je nu een strandliefhebber bent die op zoek is naar rust en ontspanning, of een avonturier die graag nieuwe plekken ontdekt, deze geheime strandjes van de Malediven bieden iets voor iedereen. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.