4 dromerige zandstranden van Indonesië

JJorine 13 september 2023 19:42

Indonesië is gezegend met enkele van 's werelds meest prachtige zandstranden. Van kristalhelder water tot adembenemende zonsondergangen, deze droomachtige locaties zijn de perfecte getaways. Laten we duiken in de vier meest dromerige zandstranden van dit prachtige land.

1. Pink Beach, Komodo

Een van de meest unieke locaties in de wereld, Pink Beach, of Pantai Merah, is een van de zeven stranden op de planeet met roze zand. De kleur komt van het koraal dat door de golven vermalen is en vermengd met het zand. Het heldere water maakt het ook tot een perfecte snorkellocatie.

2. Kuta Beach, Bali

Bali is synoniem met strandvakanties, en Kuta Beach is een van de meest populaire bestemmingen. Het is beroemd om zijn feestatmosfeer, geweldige surflocaties en prachtige zonsondergangen.

3. Gili Meno, Lombok

Gili Meno is het rustigste van de drie Gili-eilanden. Het witte zand en het kristalheldere water creëren een idyllisch uitzicht. Het is ook bekend om het schildpaddenreservaat en het onderwater beeldenpark.

4. Pulau Weh, Sumatra

Pulau Weh is een verborgen juweel. Het eiland heeft een ongerepte natuurlijke schoonheid, met een rijke onderwaterwereld die het tot een populaire duikbestemming maakt. De witte zandstranden zijn ook niet te evenaren.

Strand Locatie Bijzonderheden
Pink Beach Komodo Roze zand, snorkelen
Kuta Beach Bali Feestatmosfeer, surfen
Gili Meno Lombok Schildpaddenreservaat, onderwater beeldenpark
Pulau Weh Sumatra Duiken, ongerepte natuur

Indonesië heeft zoveel meer te bieden dan alleen deze vier stranden. Maar het zijn plekken die je zeker niet mag missen op je volgende reis. Of je nu houdt van duiken, snorkelen, surfen, of gewoon wilt genieten van de zon op een prachtig strand, Indonesië heeft het allemaal.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.