4 culturele juweeltjes in Marokko buiten Marrakech

JJorine 11 augustus 2023 14:42

Marokko is een land vol contrasten en rijke cultuur, bekend om zijn levendige steden, indrukwekkende landschappen en heerlijke keuken. Het land heeft echter nog veel meer te bieden dan de bekende stad Marrakech. In dit artikel onthullen we vier culturele juweeltjes in Marokko die je zeker moet bezoeken.

1. Fes

Als een van de oudste steden van Marokko, is Fes een waar cultureel erfgoed. De stad staat bekend om zijn oude medina, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Hier kun je urenlang door de wirwar van smalle straatjes dwalen en een duik nemen in de rijke Marokkaanse geschiedenis.

2. Chefchaouen

Deze kleine stad in het noorden van Marokko is misschien wel een van de meest pittoreske plekken in het hele land. De straten en gebouwen zijn in verschillende tinten blauw geverfd, wat Chefchaouen zijn bijnaam 'De Blauwe Stad' oplevert.

3. Meknes

Meknes is een van de vier koningssteden van Marokko en wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen. De stad heeft een indrukwekkende historische kern, gevuld met prachtige architectuur en fascinerende bezienswaardigheden.

4. Merzouga woestijn

Hoewel de Merzouga woestijn geen stad is, is het een must-visit voor wie op zoek is naar een unieke ervaring. Een overnachting in een woestijnkamp onder de sterrenhemel is een onvergetelijke ervaring.

Hier is een kort overzicht van deze vier juweeltjes:

Stad Bijzonderheden
Fes Oudste stad, UNESCO Werelderfgoed
Chefchaouen 'De Blauwe Stad', pittoresk
Meknes Koningsstad, rijke geschiedenis
Merzouga woestijn Unieke ervaring, overnachten onder sterren

Marokko heeft dus veel meer te bieden dan alleen Marrakech. Deze vier bestemmingen buiten Marrakech zijn stuk voor stuk pareltjes en bieden een authentieke Marokkaans ervaring. Ze zijn minder bekend, maar zeker niet minder indrukwekkend.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.