4 betoverende bloemenfestivals in Azië

QQuirijn 30 augustus 2023 10:47

Azië, een continent dat bekend staat om zijn levendige culturen, heerlijke eten en adembenemende landschappen, heeft ook zeker geen tekort aan uitzonderlijke bloemenfestivals. Van de delicate kersenbloesems in Japan tot de stralende chrysanten in China, deze bloemenfestivals bieden een unieke en onvergetelijke ervaring voor elke reiziger. Hieronder volgen vier van de meest betoverende bloemenfestivals die je absoluut niet mag missen als je Azië bezoekt.

Japanse kersenbloesemfestival

Het Japanse kersenbloesemfestival, ook wel bekend als Sakura, is ongetwijfeld een van de bekendste bloemenfestivals in de wereld. Het festival vindt plaats in het voorjaar (eind maart tot april), wanneer de kersenbloesembomen in heel Japan in volle bloei staan. Het wordt gekenmerkt door 'hanami', de eeuwenoude traditie van het bewonderen van de schoonheid van de bloemen.

Lotusfestival in Vietnam

Het Lotusfestival is een jaarlijks terugkerend evenement in Vietnam, dat plaatsvindt in juni. Het is een viering van de nationale bloem van het land, de lotus. Gedurende dit festival worden de steden en dorpen versierd met prachtig vormgegeven lotusbloemen, en zijn er tal van activiteiten, waaronder bootraces, muziek- en dansvoorstellingen en culinaire evenementen.

Chrysantenfestival in China

Het Chrysantenfestival in China wordt gevierd in de maand november, wanneer de chrysanten in volle bloei zijn. Het is een van de grootste bloemenfestivals in China, waarbij de straten van verschillende steden worden omgetoverd tot een zee van prachtige chrysanten. Naast het bewonderen van de bloemen, kunnen bezoekers ook deelnemen aan verschillende culturele activiteiten.

Thaise orchideeënfestival

Thailand, het land van de orchideeën, organiseert elk jaar een orchideeënfestival. Het evenement vindt plaats tijdens het koele seizoen, van november tot februari, wanneer de orchideeën op hun mooist zijn. Het festival biedt een geweldige kans om de diversiteit en schoonheid van Thaise orchideeën te bewonderen.

Festival Land Bloem Beste tijd om te bezoeken
Japanse kersenbloesemfestival Japan Kersenbloesem Eind maart - April
Lotusfestival Vietnam Lotus Juni
Chrysantenfestival China Chrysant November
Thaise orchideeënfestival Thailand Orchideeën November - Februari

Dus, als je een bloemenliefhebber bent en van plan bent om binnenkort Azië te bezoeken, zorg er dan voor dat je een van deze betoverende bloemenfestivals in je reisschema opneemt. Het is niet alleen een geweldige kans om de prachtige bloemen en planten van Azië te bewonderen, maar ook om de rijke cultuur en tradities van deze landen te ervaren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.