4 architectonische hoogtepunten in Barcelona buiten Sagrada Família

MMirte 11 augustus 2023 07:03

Barcelona, de stad van het Modernisme, een stroming die het gezicht van deze levendige Catalaanse hoofdstad heeft bepaald. Het is bijna onmogelijk om door de straten van Barcelona te wandelen zonder een meesterwerk van deze beweging tegen te komen. Natuurlijk denkt iedereen meteen aan de Sagrada Família, maar er is zoveel meer dan dat! In dit artikel laten we je kennis maken met vier andere architectonische hoogtepunten van Barcelona.

Casa Batlló

Een van de vele architectonische meesterwerken van Antoni Gaudí in Barcelona, Casa Batlló, is een onbetwist hoogtepunt. Dit gebouw, dat oorspronkelijk een gewoon woonhuis was, werd volledig gerenoveerd door Gaudí en is nu een van zijn meest iconische werken. De gevel, bedekt met kleurrijk keramisch mozaïek, geeft het gebouw zijn onderscheidende en betoverende uiterlijk. De golvende vormen en het gebrek aan rechte lijnen weerspiegelen de natuurlijke inspiratie van Gaudí.

Park Güell

Ook ontworpen door Antoni Gaudí, Park Güell is een andere must-see in Barcelona. Oorspronkelijk bedoeld als een woonwijk, is het nu een stadspark vol met artistieke en architectonische wonderen. Van het iconische slangvormige bankje, bedekt met kleurrijke tegels, tot de opvallende mozaïekdraak bij de ingang, het park is een ware kleurexplosie. Het biedt ook een van de beste uitzichten op de stad!

Palau de la Música Catalana

Het Palau de la Música Catalana is een concertzaal ontworpen door architect Lluís Domènech i Montaner. Dit architectonische meesterwerk wordt beschouwd als een van de mooiste gebouwen van Barcelona. De rijke decoraties, het gebruik van kleur en de prachtige glas-in-lood ramen maken deze plek tot een van de hoogtepunten van de stad.

Hospital de Sant Pau

Nog een creatie van Domènech i Montaner, het Hospital de Sant Pau is een andere architectonische parel. Dit voormalige ziekenhuis, dat tientallen jaren in gebruik was, is tegenwoordig een cultuur- en kenniscentrum. Het complex van 13 gebouwen in modernistische stijl is een lust voor het oog, met prachtige tuinen, kleurrijke tegels en gedetailleerde ornamenten.

Hier is een overzicht van deze hoogtepunten:

Plaats Ontwerper Stijl
Casa Batlló Antoni Gaudí Modernisme
Park Güell Antoni Gaudí Modernisme
Palau de la Música Lluís Domènech i Montaner Modernisme
Hospital de Sant Pau Lluís Domènech i Montaner Modernisme

Barcelona is een stad vol architectonische wonderen – en de Sagrada Família is slechts het topje van de ijsberg. Er is zoveel meer te ontdekken en te waarderen in deze prachtige stad.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.