4 adembenemende canyons in de VS buiten de Grand Canyon

JJorine 30 augustus 2023 13:01

Amerika, het land van eindeloze mogelijkheden en adembenemende natuur. Als het gaat over canyons, denken de meeste mensen direct aan de Grand Canyon. Maar wist je dat er veel meer prachtige canyons zijn die zeker een bezoek waard zijn? Hier zijn vier verborgen parels die je niet mag missen.

1. Antelope Canyon, Arizona

De Antelope Canyon in Arizona is een van de meest gefotografeerde canyons ter wereld. De rotsen hebben door wind en water prachtige vormen gekregen en de zon zorgt voor een magisch lichtspel.

2. Bryce Canyon, Utah

De Bryce Canyon in Utah staat bekend om de unieke rotsformaties, ook wel hoodoos genoemd. Deze oranje en rode rotsen steken mooi af tegen de blauwe lucht en maken van deze canyon een onvergetelijke ervaring.

3. Canyon de Chelly, Arizona

De Canyon de Chelly in Arizona is een van de minder bekende canyons, maar zeker een bezoek waard. De canyon is rijk aan geschiedenis en cultuur, en heeft een prachtig landschap met steile kliffen en groene valleien.

4. Black Canyon of the Gunnison, Colorado

De Black Canyon of the Gunnison in Colorado is een van de diepste en meest indrukwekkende canyons van Amerika. De donkere rotsen en diepe afgronden geven deze canyon een mysterieuze uitstraling.

Voor de avontuurlijke reizigers kunnen deze canyons een geweldige bestemming zijn. Om je te helpen bij de planning, hebben we een handige tabel gemaakt met informatie over elke canyon:

Canyon Locatie Beste tijd bezoek Kampeer mogelijkheden
Antelope Canyon Arizona Maart tot oktober Ja, nabijgelegen campings
Bryce Canyon Utah Mei tot september Ja, in het nationaal park
Canyon de Chelly Arizona April tot oktober Ja, nabijgelegen campings
Black Canyon of the Gunnison Colorado Mei tot september Ja, in het nationaal park

Het plannen van een reis naar deze canyons kan een geweldige manier zijn om het land te verkennen en te genieten van de adembenemende natuur. Of je nu van wandelen, kamperen of gewoon van het landschap wilt genieten, deze vier canyons bieden voor ieder wat wils.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.