3 must-visit wijnhuizen in Zuid-Afrika

QQuirijn 12 september 2023 09:27

Zuid-Afrika, bekend om zijn adembenemende landschappen en rijke culturele erfgoed, is ook een paradijs voor wijnliefhebbers. Dit land, gezegend met enkele van de meest vruchtbare grondsoorten ter wereld, produceert wijnen van wereldklasse die de smaakpapillen van zelfs de meest kieskeurige oenofielen doen verlangen naar meer. Hier zijn drie wijnhuizen die je absoluut moet bezoeken in Zuid-Afrika.

1. Groot Constantia

Groot Constantia, het oudste wijnlandgoed in Zuid-Afrika, is een must-visit voor elke wijnliefhebber. De wijngaard, die teruggaat tot 1685, is een nationaal monument en een levend museum van de wijnbouwgeschiedenis van het land.

2. Stellenbosch Vineyards

Gelegen in het hart van de Kaapse Wijnlanden, biedt Stellenbosch Vineyards een breed scala aan uitstekende wijnen, waaronder enkele van de beste Shiraz en Merlot in de regio. De winery organiseert ook regelmatig wijnproeverijen en -evenementen.

3. Franschhoek Wine Estate

Franschhoek Wine Estate, gelegen in de pittoreske Franschhoek Vallei, staat bekend om zijn superieure wijnen en zijn spectaculaire uitzicht op de omliggende bergen. De wijnmakerij, die de mogelijkheid biedt om te verblijven in haar luxueuze gastenverblijven, is een waar genot voor elke bezoeker.

Wijnhuis Locatie Opmerkelijke Wijnen
Groot Constantia Constantia, Kaapstad Shiraz, Sauvignon Blanc
Stellenbosch Vineyards Stellenbosch Shiraz, Merlot
Franschhoek Wine Estate Franschhoek Cabernet Sauvignon, Chardonnay

Let op: zorg ervoor dat je van tevoren een wijnproeverij boekt bij deze wijnhuizen om teleurstellingen te voorkomen. Of je nu een wijnkenner bent of gewoon geniet van een goed glas wijn, een bezoek aan deze wijnhuizen in Zuid-Afrika zal ongetwijfeld een hoogtepunt van je reis zijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.